Повече от 80 000 полицаи са мобилизирани за днешния протест във Франция

10:21, 19 яну 19 / Свят 25 1172 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Повече от 80 000 полицейски служители ще участват в операция по организация на реда, насрочена за събота по улиците на френските градове във връзка с нов протест на „жълтите жилетки“. Това съобщи вестник 20 Minutes , позовавайки се на източници във френското вътрешно министерство.
Очаква се най-много напрежение да има в Париж, Бордо, Лион, Тулуза, Лил, Нанси, Ла Рошел и Руан.

Властите на Париж решиха да установят периметър за сигурност в центъра на града, който покрива улиците, водещи към Елисейския дворец, сградите на Министерството на вътрешните работи и други държавни агенции. Префектурата мобилизира повече от пет хиляди правоприлагащи служители в тези квартали.

Един от лидерите на „жълтите жилетки“ предложи активистите да се суберат на Еспланадата за инвалиди в центъра на столицата, а други представители на движението предложиха да проведат протест на площад „Бастилия“. Според организаторите 27 хиляди души вече са проявили интерес към тази проява.

Според социологическо проучване, повечето французи все още подкрепят „жълтите жилетки“, но с лек спад. Ако миналата седмица 52% от анкетираните граждани заявиха, че подкрепят продължаването на протестите, тогава в навечерието на новия съботен митинг, процентът е 51.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама