FIFA осъди убийството на журналист, замесен в разкриването на корупция в африканския футбол

17:08, 19 яну 19 / Спорт 25 1096 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Международната футболна федерация (FIFA) осъди убийството в Гана на журналиста Ахмед Хюсеин-Соале, който помогна за разкриването на корупционния скандал в африканския футбол, който доведе до оставката на ръководителя на футболната федерация на страната. Това се съобщава от пресслужбата на федерацията.

В четвъртък (17 януари) стана известно за убийството на журналиста. Според подадената информация той е бил застрелян на път за вкъщи. Хюсеин-Соале е получил два изстрела в гърдите и един в шията, а престъпниците са се придвижвали с мотоциклети.

"FIFA е изключително разтревожена и разочарована, че журналистът е бил застрелян ", се казва в изявление на федерацията. "Федерацията изразява подкрепата си за журналисти, извършващи важна разследваща работа, която в много случаи води до подобрено управление не само във футбола, но и в обществения живот."

Журналистът е участвал в създаването на документален филм, в който се описва как служители на Футболната асоциация в Гана, включително бившият президент, са взимали подкупи. Не веднъж страната е участвала и в организирането на уговорени мачове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама