Гръцкият парламент гласува Преспанското споразумение, фермери блокират "Кулата - Промахон"

07:45, 24 яну 19 / Свят 25 1134 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Гръцкият парламент ще гласува споразумението, целящо да сложи край на дългогодишния спор между Атина и Скопие за името на Македония.

Споразумението, постигнато между Атина и Скопие миналата година, беше ратифицирано от македонския парламент по-рано този месец.

Подкрепата на гръцкия парламент е необходима, за да може Република Македония да започне процес за присъединяване към Европейския съюз и НАТО.

Във връзка с гласуването на Споразумението от Преспа гръцките фермери от област Серес подготвят протест и блокиране на движението в района на ГКПП „Кулата – Промахон“. Информацията е на Генералното консулство на Република България в Солун. 

Очаква се шествието да започне в 14 ч. в района на гр. Сидeрокастро, след което протестиращите ще се отправят към граничния пункт, което е възможно да доведе до образуване на колони от чакащи автомобили.

От ГД „Гранична полиция“ посочиха, че са в контакт с гръцките им колеги и при евентуални затруднения в движението през пункта ще бъде предоставяна информация на пътуващите. Най-близкият граничен пункт, който може да се използва безпроблемно е ГКПП "Илинден – Ексохи".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама