Рафаел Надал отива на 25-и финал в Големия шлем

14:50, 24 яну 19 / Спорт 25 1445 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вторият в световната ранглиста Рафаел Надал за пети път се класира на финала на Откритото първенство на Австралия по тенис. Шампионът от 2009 година в Мелбърн ще играе в неделя на юбилейния си 25-и финал в турнирите от Голмия шлем, в който ще се бори за 18-и трофей.

На „Род Лейвър Арина“ испанският левичар се справи сравнително лесно с №14 в схемата Стефанос Циципас от Гърция с 6:2, 6:4, 6:0 и стигна до мача за титлата след 18 поредни спечелени сета.

В първата част Надал направи пробиви в третия и седмия гейм и я затвори за 32 минути игра.

Циципас подобри играта си в следващия сет. Той отрази три поредни брейк пойнта в петия гейм и това му вдъхна допълнителна увереност. Опитният Рафа издебна своя момент и проби за 5:4, когато 20-годишният атинянин изигра слаб сервис гейм и след това лесно затвори частта.

Това прекърши гърка, играта му се разпадна и Надал поведе с 5:0 за само 24 минути в третия сет. След това сервираше за победата. Циципас обаче стигна до първата си точка за пробив в мача. Левичарят от Манакор го отрази и после реализира мачбола си, след като ретурът на съперника спря в мрежата.

32-годишният испанец записа 28 печеливши удари (5 аса) срещу 14 непредизвикани грешки. Стефанос Циципас постигна 17 уинъра (5 аса) при 22 грешки.

Съперникът на Рафаел Надал ще бъде определен в петък в двубоя между световния №1 Новак Джокович от Сърбия и французина Люка Пуй.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама