Остават съмненията в истинността на твърденията на Стайко Стайков

09:15, 29 яну 19 25 1633 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Остават съмненията в истинността на твърденията на  Стайко Стайков, че е отвлечен пред дома си от дегизирани мъже като полицаи.

След като е бил отвлечен, той е бил държан в стая, но не помни кога всъщност е отвлечен и къде точно са го държали. Твърди, че са му давали упойващи вещества.

След като е бил осовбоден от плен, той се появява на столичния бул. „Черни връх”, от където взима такси, за да се прибере до Бояна.

Пред Нова телевизия таксиметровият шофьор заяви, че Стайков е бил добре облечен, видимо не изглеждал притеснен или уплашен. Имал маска за грип на лицето си. Не разговарял с шофьора. След като пристигнал до дома си, сумата за таксито била платена от момче, което изглеждало като охранител на Стайков.

Адвокатът на сина на Миню Стайков обяви, че не знаел, че е издирван. Самият Стайков разбрал за това едва, когато го освободили от плен. В понеделник вечерта е депозирана молба от адвоката, че Стайков е готов да се предаде и да съдейства на разследването. Стайков и близките му не са подавали сигнал до полицията, че Стайко Стайков е отвлечен, няма информация да е искан и откуп.

Стайков е задържан за 72 часа.

„Била му е оказана първа помощ от лекар, който идвал и го е прегледал през нощта ние не сме били информирани за това нещо. Ние въобще нямаме информация за извършено отвличане към този момент, не казвам, че не е станало, но до този момент нямаме такива данни”, каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Младият мъж постъпи в "Пирогов" в понеделник сутрин, след като бил открит в безпомощно състояние в къща в покрайнините на София. След кратък престой си в спешния институт, Стайков бе преместен в МВР болница.

„Сутринта около 09:15 ми дават адрес. 30-годишен мъж паднал в безсъзнание, горе-долу с травма на главата. Отидох, прегледах го, видях че има травма на главата. Не знам точно каква е причината, просто имаше травма отзад като ударено, но не съм сигурен каква е причината. Аз имах съмнение за комоцио, като цяло, защото той беше в полубудно състояние, но беше доста дезориентиран и объркан и затова по най-бързият начин. Като му задавах въпроси: как се казва, дали знае къде е и той все повтаряше не знам, не знам. Където и да го пипна, каквото и да му направя все казваше, че го боли. Като го питам защо го боли, все не знаеше и, тъй като имаше много неизвестни, просто реших, че е най-добре да го транспортирам в болница, в която могат да се погрижат за него”, обясни д-р Слави Тодоров от Спешна помощ.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама