Върховният съд във Венецуела забрани на Хуан Гуайдо да напуска страната

09:00, 30 яну 19 / Свят 25 1555 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Върховният съд на Венецуела забрани на лидера на опозицията и самопровъзгласил се президент Хуан Гуайдо, напуска страната, съобщиха световните агенции. Замразени са и негови сметки. Председателят на съда Майкел Морено каза, че забраната ще важи до приключване на първоначалното разследване. По-рано главният прокурор обяви, че следствието е свързано „с актовете на насилие на венецуелска територия“ от над седмица насам.

По данни на Върховния комисар по човешките права към ООН при протестите в страната са загинали най-малко 22 души.

След оповестяването на решението на венецуелския съд Белият дом предупреди режима на Николас Мадуро да не преследва или репресира опозиционния лидер Хуан Гуайдо, когото Съединените щати признаха за и.д. президент. „Тези, които се опитват да саботират демокрацията и да преследват Гуайдо ще си понесат последиците“, написа в Тwitter съветникът на Доналд Тръмп за националната сигурност Джон Болтън.

Междувременно помощник-държавният секретар на Съединените щати за двете Америки Кимбърли Брайър се срещна с опозиционера Карлос Векио, назначен от Гуайдо за нов шарже д'афер на Венецуела в САЩ за „обсъждане на следващите етапи в подкрепа на демократичния преход във Венецуела“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама