Боил Банов: Записът вероятно е монтаж, готов съм да подам оставка

12:10, 30 яну 19 / Политика 25 1892 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Няма опростени пари, има заведена искова молба в министерството, текат съдебни дела, няма спестени пари на никой. Това заяви пред журналисти в МС министърът на културата Боил Банов, замесен в афера за неизплатени неустойки за 700 000 лв. от депутатката от БСП Елена Йончева. Записът вероятно е монтаж, твърди министърът.

"Оставка казах и на премиера - нямах кога да я разпиша, готов съм да я подам мигновено. Аз съм български режисьор, винаги съм поемал своите отговорности", каза Банов. Той добави, че ще се консултира с адвокати и "който може, ще го съдя".

Десетки оперативки сме провели за ларгото, на тях съм псувал, викал, бранил държавния интерес по всякакъв начин. Още много записи могат да се сглобят, коментира още Банов.

Той показа разписана от него искова молба, с която преди години е завел дело срещу консорциума за 745 000 лв. "Автор на записа е бившият министър на културата Ангел Ангелов", заяви Банов. Той от 4 години го рекетирал, че има записи. В момента Ангелов е в оперативната програма за наука на образователното министерство, съобщи "24 часа". Заедно с него са работили и други държавни служители. "Това са проектаджии", заяви Банов.

Срещу Ангелов има и други жалби за шантаж. Той работел с бившия чиновник от икономическото министерство Иво Костов. Твърди се, че са близки до подсъдим бизнесмен.

"Този опит за гавра не го приемам, противопоставям се напълно. Ларгото беше 2015-2016, този запис е сформиран от тези периоди. Не мога да кажа защо сега го пускат, идват избори, телевизия правят. Явно целта е да омаскарят всичко и всички", каза Банов.

"Извинете че бях емоционален, не съм разстроен, просто съм ядосан", завърши той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама