България ще се бори за място в първа група на Купа "Дейвис"

12:50, 05 фев 19 / Спорт 25 1006 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

България е на крачка от влизане в първа група на Европа-африканската група за Купа „Дейвис". По новите регламенти на неофициалното световно първенство отборът ни вече се намира във втора група.

Нашите момчета ще бъдат непоставени на жребия утре, заедно с отборите на Грузия, Мароко, Словения, Турция и Зимбабве. Поставените държави в потока са Румъния, Южна Африка, Дания, Литва, Египет и Норвегия. Мачовете ще бъдат през април или септември.

„Поредна страхотна новина и възможност за мъжкия ни тенис - и то след страхотното представяне на Александър Лазаров, който записа втора победа в АТР, а Адриан Андреев игра толкова равностойно с №45 в света Матю Ебдън. Радвам се, че мога да разчитам на тези млади момчета, които са мотивирани да не спират да се развиват успешно. Така е и с Димитър Кузманов, от когото също очаквам силно представяне на Sofia Open, защото и той винаги се бори за победата докрай"- заяви Тодор Енев - капитан на България за Купа „Дейвис".

"Цялата ни екипна работа в последните години ни доближава все повече до нашата най-голяма цел - да играем в първа и Световна група за Купа „Дейвис", допълни Тодор Енев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама