Международен турнир по свободна и класическа борба започва в Благоевград

10:50, 07 фев 19 / Спорт 25 1402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Спортисти от цял свят пристигат в Благоевград за участие в 22-ят Международен турнир по свободна и класическа борба "Петко Сираков – Иван Илиев" за юноши и девойки до 23 години. В турнира ще вземат участие спортисти от цял свят - Япония, САЩ, Индонезия, Грузия, Украйна, Русия, Словакия, Франция, Португалия, Турция, Израел, Косово, Сърбия, България, Холандия, Тунис, Румъния, Македония, Молдова.

Спортното събитие ще се проведе в рамките на три дни - от 7 до 10 февруари, в зала „Скаптопара“. Официалното откриване ще бъде от 16.30 часа на 7 февруари.

България е с много силни позиции в лицето на Валентин Йорданов, който е и председател на Федерацията по борба. Той е седемкратен европейски и седемкратен световен шампион. Олимпийски шампион е на олимпиадата в Атланта през 1996 г. в категория до 52 кг. Това е поредното спортно събитие на международно ниво, което се провежда в областния град. Всяка година Благоевград посреща спортисти за държавни, европейски, международни, републикански първенства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама