Иран показа нова крилата ракета с обсег 1000 км

09:10, 08 фев 19 / Свят 25 1286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Корпусът на гвардейците на Ислямската революция представи нова крилата ракета с обсег 1000 км. Ракетата се казва Дезфул и е по-модерен модел на ракетата Золфагар с обсег 700 км, предаде БТА.

Иран обяви в събота, че е изпитала успешно крилата ракета с обсег над 1350 км. Ракетата се наричаше Ховейзех и новината за теста съвпадна с 40-ата годишнина от Ислямската революция.

Новата ракета Дезфул беше представена от бригадния генерал Амирали Хаджизадех, командващ авиокосмическите сили на Корпуса на гвардейците на Ислямската революция, и от генерал Мохамед Али Джаафари. Представянето стана в завод за производство на ракети, но местоположението му не се уточняваше в съобщението на агенция Сепах.

Техеран казва, че разполага ракети с обсег до 2000 километра, които поставят Израел и американски военни бази в региона в обхвата им, припомня Ройтерс. Агенцията допълва, че иранската полуофициална агенция Фарс е публикувала днес снимки от подземно ракетно предприятие в Иран, наречено "Подземен град".

Същевременно американският Държавен департамент призова Иран да спре дейностите, които нарушават резолюциите на ООН, предаде Ройтерс. Изявлението беше по повод изстрелването на сателит от Иран миналия месец. Иран вече каза, че ще е готов за ново изстрелване след няколко месеца.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама