Цветанов: Комисията за контрол над службите ще обсъди случая "Гебрев"

14:54, 11 фев 19 / Политика 25 1399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заседанието на Комисията за контрол над службите, на което ще има изслушване за случая „Гебрев”, ще се проведе в сряда. Това съобщи председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Тогава ще бъдат изслушани всички ръководители на специалните служби, главният прокурор и всички, които имат отношение към случая. Заседанието ще бъде закрито.

Очаква се да бъде обсъден и въпросът приела ли е България венецуелски капитали на държавната петролна компания, заяви във Велико Търново Цветанов.

Той изрази убеденост, че партньорската мрежа на службите за сигурност ще подаде информация, ако бъдат засечени подобни преводи, в която и да е било точка на света. "Може да се зададат въпроси от народните представители към представителите на специалните служби за това, което предприема страната ни, за да можем да ограничим възможността от подобни финансови средства, евентуално, които биха могли да постъпват, дали се прави необходимият контрол", уточни Цветанов.

По повод разминаването на позицията на президента и правителството за политическата ситуация във Венецуела Цветан Цветанов коментира: "Президентът избърза с неговата позиция, защото външната политика е функция на правителството".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама