Атанас Атанасов: Отравянето на Гебрев е дело на чужди агенти

18:50, 14 фев 19 / Политика 25 1124 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Няма съмнение, че отравянето на Емилиян Гебрев е дело на чужди агенти – тази теза заяви пред bTV съпредседателят на „Демократична България” и бивш началник на Националната служба за сигурност  ген. Атанас Атанасов.

По думите му случаят „Гебрев” показвал, че правителството умишлено не развива оперативните способности за противодействие на руските специални служби на територията на България.

Според ген. Атанасов, както разкритията за парите от Венецуела, така и отравянето на Гебрев са знак към международната общност, че България не е надежден партньор на НАТО.

„Проблемът е политически, защото за два дни България се компрометира по две линии международно пред нашите партньори, което ще има дългосрочни и трайни негативни ефекти върху България като образ. Стана ясно по скандала „Скрипал – Гебрев”, че ние не сме надежден партньор за опазване на класифицирана информация – тук се разхождат необезпокоявано руски шпиони. Никой не им противодейства. Те (английското разузнаване – бел. ред.) са установили, че ние не сме надежден партньор и оказват политически натиск да се свърши някаква елементарна работа”, коментира Атанасов.

Преференции при гласуване или не?

Тази вечер пред Народното събрание ще се проведе протест заради гледаните промени в изборния закон и по-конкретно заради предложение, което гласи, че преференциите се броят, само ако получените гласове за дадения кандидат са поне колкото избирателната квота.

„Това с преференцията ще демотивира свободните хора да отидат и да гласуват. Преференцията дава възможност на гражданите да избират. С всичко това, което прави управляващото мнозинство от ГЕРБ и ДПС, те ще ни върнат в онова време преди 1989 г., когато пак имаше избори, ама нищо не зависеше от тях”, каза Атанасов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама