Пенев: С такова съдийство сме за никъде

15:50, 18 фев 19 / Спорт 25 1139 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев избухна срещу съдийството в България на пресконференцията си преди мача срещу "Ботев" (Враца). Наставникът беше крайно недоволен от съдийската бригада на двубоя с "Черно море" във Варна, загубен с 0:2 от "червените".

"С такова съдийство сме за никъде. Защо този проблем не се тиражира в медиите? Това, което се случи на мача с Черно море, се случва от години насам в българския футбол. В първите 20 минути имаше три жълти и един червен картон", започна Пенев, цитиран от БГНЕС.

"В последствие главният съдия на двубоя спря 3-4 наши контраатаки, вместо да свири авантаж, а при една от тях, "Черно море" отбеляза гол – гол от засада. Това е една тенденция, която пречи на развитието на българския футбол. Гледам тези съдии, когато получат наряд за мач в чужбина, и там те се представят на ниво. Когато обаче съдийстват в България ситуацията е различна", изрази недоволството си Пенев.

Той говори и за предстоящия двубой на армейците у дома срещу "Ботев" (Враца).

"Очаквам да стане един добър мач и, разбира се, да победим. Ще израстнем чрез много дисциплина и тренировки. Вярвам в професионалното отношение на всеки един наш играч. Бикел и Енрике няма да вземат участие утре, като Енрике има лека травма", завърши той.

ЦСКА се изправя срещу "Ботев" (Враца) на стадион "Българска армия" във вторник от 17:30 часа. "Червените" са на втора позиция във временното класиране на Първа лига, като са на седем точки от лидера и действащ шампион "Лудогорец". Врачани пък заемат осмото място в таблицата с актив от 27 пункта.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама