Кобрата с ясна дата за мача си в САЩ, но без ясен противник

12:50, 21 фев 19 / Спорт 25 1171 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Носителят на Интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA) в тежка категория и официален претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF) Кубрат Пулев (26 победи, 13 нокаута) ще излезе за първия си мач на американска територия на 23 март 2019 г. Това потвърди пред ESPN вицепрезидентът на новата промоутърска агенция на българина "Топ Ранк" - Карл Морети.

Българинът обаче е без ясен опонент.

В началото на февруари възможността да се боксира с Пулев отказа финландецът с шведски паспорт Роберт Хелениус (28 победи, 17 нокаута). Следващият вариант пред щаба на Кобрата - румънецът Богдан Дину (18 победи, 14 с нокаут и 1 загуба), който загуби от Джарел Милър през ноември, също е отхвърлил предложението.

Преговори с него са водени, но от щаба на румънеца са отказали мача.

Иначе стана ясно, че гала-вечерта, която ще бъде първа за Пулев в САЩ, ще се състои в Калифорния. Две са възможните локации - зала в Коста Меса или казино в Темесула.

Последният мач на Пулев бе пред българска публика. През октомври 2018 г. той победи Хюи Фюри в София и стана основен претендент за титлата, която е притежание на Антъни Джошуа.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама