Тереза Мей отново се изправя пред британските депутати за Brexit

09:00, 26 фев 19 / Свят 25 950 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британският премиер Тереза Мей ще говори пред парламента за напредъка в процеса по развода между Лондон и Брюксел.

Късно снощи стана ясно, че Лейбъристката партия ще подкрепи организирането на втори референдум за членството на Великобритания в ЕС. Очаква се решението да бъде обявено във вторник от лидера на партията - Джеръми Корбин.

Идеята за ново допитване има множество привърженици в британското общество, а според скорошно проучване, при евентуален втори референдум, вероятният изход е британците да гласуват "за" оставане в Европейския съюз.

От Брюксел заявиха, че каквото и да се случи, ще проявят необходимото разбиране, въпреки че Мей за пореден път каза, че не вижда причина Brexit да не се случи както е планиран - на 29 март.

Депутатите ще могат да кажат последната си дума по сделката за Brexit по време на парламентарния вот, който ще се състои до 12 март, заяви британският премиер Тереза Мей преди да замине за срещата на върха ЕС–Арабската лига в египетския курорт Шарм Ел-Шейх. Тя заяви, че преговорите с ЕС „все още продължават“.

По-рано министърът на околната среда Майкъл Гоув призова министрите от кабинета да не подкрепят вот в Камарата на общините, който да забави Brexit. Според Гоув „ще е погрешен ход“, ако колегите му Грег Кларк, Амбър Ръд и Дейвид Гоук подкрепят вота, което би отложило датата на развода между Брюксел и Лондон, която в момента е 29 март.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама