Задържаха мъже, заплашили личен лекар с нож

16:10, 06 мар 19 25 1469 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двама мъже, заплашили лекар, са задържани от служители на полицията в Пазарджик. Това съобщиха от Областна дирекция на МВР.

Инцидентът е станал на 5 март, следобед, в кабинета на общопрактикуващ лекар в областния град. В кабинета влязъл първоначално един, а после и още един мъж, които искали от лекаря да им издаде рецепти за закупуване на забранени за свободна продажба лекарствени средства с т.на. „зелена рецептурна бланка“.

Лекарят отказал категорично и обяснил, че това не може да стане без да са налице необходимите изисквания за издаване на такъв вид бланки. Мъжете видели, че планът им няма да успее и единият от тях извадил нож. Той заплашил медика със саморазправа и се заканил да използва ножа. Всичко това се случило пред други пациенти, чакали в приемната и в лекарския кабинет.

Междувременно бил подаден сигнал за случващото се на телефон 112, а нападателят и неговият съучастник излезли от стаята и избягали. Незабавно към периметъра били насочени дежурни автопатрулни екипи от РУ-Пазарджик.

Минути по-късно в резултат на активното издирване са заловени двамата мъже – на 50 и на 28 години, криминално проявени, от Пазарджик. Те са отведени в ареста на районното управление за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство под наблюдението на прокуратурата.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама