Испанските власти се запознават с документите от България за екстрадицията на Арабаджиеви

12:38, 09 мар 19 25 1531 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Документите за екстрадиция на Ветко и Маринела Арабаджиеви вече са изпратени в Испания.

В момента семейството е в ареста. Очаква се властите в Мадрид през следващите две седмици да преценят, в зависимост от обвинението, къде да се гледа делото за екстрадиция. На процедурата е даден ход. 

Техният домакин - Георги Семерджиев ще бъде разследван за лично укривателство. Къщата, в която бяха задържани Арабаджиеви, е закупена през 2016 г. от Семерджиев, по прякор Жоро Шопа. 

"Той купи къщата. Свърза се със съпругата ми, купи я на 27 юни 2016 г. Казва се Георги. Преди няколко дни беше тук с кучето си. Не знам с какво се занимава. Каза ми, че е имал ресторант", каза човекът, продал къщата на Семерджиев пред Нова телевизия. Той отрече да е виждал Арабаджиеви с Георги. 

"Той е дясната ръка на Брендо. Те са от Тополовград, приятели са от деца. В това градче вкараха т.нар. бизнес на бързите пари. Много мулета от тази град бяха задържани да пренасят огромни суми между България и различни държави в Западна Европа. Всичко това е във връзка с тази огромна кокаинова афера, тъй като ставаше въпрос за тонове наркотици и запечалби от стотици милиони евро", обясни разследващият журналист Слави Ангелов.

Във вила Меладин в курортното селище Кабрера де мар, бяха открити Арабаджиеви. Имотът е собственост на Георги Семерджиев, когото Софийската районна прокуратура ще разследва за укривателство.


Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама