Симеон Павлов е шампионът на България във фрийрайд ските

08:30, 13 мар 19 / Спорт 25 2536 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 60 участници от различни възрастови групи премериха умения по склона на „Лавината“. Въпреки неблагоприятните условия за каране - недостатъчно сняг и каменисти участъци по пистата, състезателите показаха хъс и професионализъм. За радост на публиката, те демонстрираха ефектни линии и големи дропове.

20-годишната надежда в свободните ски Симеон Павлов, направи най-доброто спускане  в необработен терен и грабна златото при мъжете. Николай Найденов-Малкия зае второто място, а на подиума след него стъпи и Валентин Балов. 

Това е третото участие във Витоша X Lines на Симеон и втората му категорична победа. Първият си медал от състезанието той грабва на 17 години.

Сред призовете на Мони са победата му от световните серии при младежите в Андора и  осмото място по време на състезанието в Фибербрун в Австрия. Той е и републикански шампион на България за миналата година на състезание, провело се в района на хижа “Рилски езера”.

През 2018г. Павлов е и сред поканените карачи на най-голямото състезание при младежите – Freeride Junior World Championship в Капл, Австрия.

Роденият в Йоханесбург Симеон прекарва детството си между София и Банско, първото му ски училище е в Австрия. С фрийрайд ски се занимава през последните 6 години, подкрепян от SnowPeaks Банско.
Сам споделя, че във фрийрайда харесва тръпката и адреналина. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама