Шофьори от столичния градския транспорт се срещат с Фандъкова

09:30, 13 мар 19 25 1080 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шофьори от градския транспорт ще се срещнат с членовете на транспортната комисия в Столичния общински съвет. В своя позиция, разпространена преди дни, те отправиха покана към кмета на София Йорданка Фандъкова да присъства на заседанието, за да се запознае с исканията им от първо лице.

Това е втора среща на служителите на градския транспорт с комисията, които казаха исканията си пред тях на 27 февруари, а именно - увеличение на работните заплати, премахване на извънредния труд и подобряване на битовите условия в дружествата. Шофьорите поискаха да им бъдат подсигурени и тоалетни на последните спирки.

В своя позиция водачите изразиха недоволство от провелата се в тяхно отсъствие среща между Фандъкова и синдикатите и заявиха, че призваните да защитават правата им не го правят. Също така те не защитават и техните искания, а имат свои.

Предложението на КНСБ да бъде спрян нощния градски транспорт не е искане на шофьорите и не защитава интереса им. Тази идея предизвика бурна негативна реакция както от страна на общински съветници, така и от обществеността и неправителствената организация „Спаси София“, която стана инициатор за възобновяването му, години, след като беше спрян.

Стана ясно още, че част от хората, работещи в транспортните дружества не са синдикални членове и биват плашени от двете организации, че ще бъдат уволнени, както и че срещу тях ще бъдат заведени дела ако не станат техни членове.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама