Поредица от престижни волейболни домакинства у нас през лято 2019

14:50, 15 мар 19 / Спорт 25 2119 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През настоящото лято България продължава традицията от последните сезони да приема големи международни форуми, като отново ще бъде домакин на редица престижни прояви в световния волейбол, съобщи Българската федерация по волейбол.

Богатата волейболна програма у нас се открива през април, когато страната ни ще бъде домакин на квалификация за Европейското първенство за девойки U16. Турнирът ще се проведе в зала "Иван Вазов" в Стара Загора от 25 до 27 април. Съперници на младите ни националки, които са водени от Теодора Бечева са Холандия, Дания и Беларус. Първенецът се класира директно за европейското първенство.

През май започват горещите емоции с Лигата на нациите при мъжете и жените, като страната ни ще бъде домакин на три турнира от най-комерсиалната надпревара в света.

Домакинствата се откриват с участието на женския ни национален отбор, който под ръководството на Иван Петков през миналата година направи страхотно представяне и се завърна в елита на Лигата. Русе ще приеме първия уикенд от състезанието, а двубоите ще се играят в "Арена Монбат Русе". Съперници на волейболистките ни са Япония, Белгия и САЩ.

Следват два турнира от световния форум при мъжете, а националите ни, водени от Силвано Пранди излизат за максимума на родна земя. Варна ще приеме третия уикенд от Лигата на нациите (14-16 юни). Националите ни ще мерят сили с Япония, Италия и Австралия. След това зала "Колодрума" в Пловдив ще стане арена на битките от последния уикенд на надпреварата (28-30 юни). В Пловдив "лъвовете" ще се изправят срещу Иран, Сърбия и САЩ.

През юли домакинствата на България продължават с Европейско първенство за юноши под 17 години. Форумът ще се проведе в София от 13 до 21 юли, а двубоите ще се играят в столичните зали "Христо Ботев" и помощната зала на "Арена Армеец".

Емоциите за родните фенове продължават с пълна сила през август, когато България ще приеме квалификация за Олимпиадата в Токио 2020 при мъжете. Надпреварата ще се проведе от 9 до 11 август във Варна, а съперници на волейболистите ни са олимпийският шампион Бразилия, Пуерто Рико и Египет. Победителят ще участва на олимпийския турнир на Игрите в Токио.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама