Над седем млн. лв. ще струва интелигентната транспортна система на „Тракия“

19:10, 19 мар 19 25 1243 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Близо 7,3 млн. лева без ДДС ще струва интелигентната транспортна система на магистрала „Тракия“. Това е прогнозната стойност на проекта, който се съфинансира от Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“. За поръчката ще се състезават две обединения, стана ясно днес при отварянето на офертите в АПИ - „ИТС Тракия“ и „Тракия ИТС“.
 
Проектът предвижда в тунел „Траянови врата“ да се внедри система за автоматична идентификация на инциденти. Тя ще позволи чрез система от подвижни бариери да се управлява и пренасочва трафика в една от двете тунелни тръби.
 
Съоръжението ще бъде с ново LED осветление, електронни информационни табели, светофарни уредби, хоризонтална и вертикална сигнализация, метеорологични станции при порталите на съоръжението.
 
На магистрала „Тракия“ ще бъдат монтирани 40 електронни информационни табели, по 20 във всяка посока. Ще бъдат поставени и камери за измерване на средна скорост и наблюдение на трафика в определени участъци от аутобана, както и на сензори за претегляне на моторните превозни средства в движение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама