Борисов за имотния скандал: Тази партия съм я създал, за да се бори с корупцията

11:07, 22 мар 19 / Политика 25 1749 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Във връзка с информацията в публичното пространство за имотни сделки премиерът Бойко Борисов заяви, че всеки, който си е превишил правата, ще си понесе последствията. „Ако има такова нещо, ще го поправим. Ние нашите последствия ще си ги понесем. Тази партия съм я създал, за да се бори с корупцията“, коментира още Борисов.

"Ако ГЕРБ са приели закон в парламента, който облагодетелства някой, както когато беше законът "Домусчиев", така наречен, в момента, в който разбрах детайлите, този закон изчезна от парламента. Не се състоя! Ако има такъв закон, утре ще внеса друг, с който да променя това, ако е неправилно", допълни Борисов.

Премиерът уточни, че е провел телефонни разговори с всички засегнати по темата лица и те са му потвърдили, че сделките по придобиването на имотите им са на 100% законни. Бойко Борисов подчерта, че ще провери всички документи по случая и тогава ще вземе решение. 

Борисов попита: „Да коментирам ли закона, който БСП си приеха, всичките им корупционни сделки да отпаднат със закон?”. „БСП в последните си дни на управление приеха закон, с който казват, че не им се търси отговорност за нищо”, допълни Борисов.

Трябва да има дебат хубаво ли е да има високи сгради. Като минавам по „Цариградско”, гледам високите сгради – те са красиви. Дават съвсем друг облик на града. Ако искат колиби - колиби. Ние живеехме в колиба – две стаи в Банкя”, заяви Борисов.

"ЕС винаги е бил диалогичен. Важно е да има Brexit с правила. Затова се направи този компромис. Подкрепихме това решение”, заяви премиерът Бойко Борисов в Брюксел по повод постигнатото съгласие за отлагане на излизането на Великобритания.

„22 май е крайната дата, защото след това Великобритания трябва да отиде на избори. 29 март всъщност става 12 април. Този компромис се направи, за да даде възможност на британския парламент да вземе решение. Ако не взема решение, 12 април е все едно 29 март”, заяви Борисов.

„Защо съм песимист? 1000 дни не стигнаха, а имаме готов договор, Мишел Барние свърши огромна работа”, заяви още Борисов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама