Росен Желязков: Бесен съм! Този Пакет мобилност, в този му вид няма и не може да има бъдеще

21:00, 25 мар 19 / Политика 25 1965 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бесен съм от внасянето на Пакета за мобилност I в дневния ред на Европейския парламент. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков след днешното гласуване на дневния ред на предстоящото пленарно заседание на Европейския парламент в сряда. По думите му този Пакет мобилност, в този му вид няма и не може да има бъдеще. Той е против принципите на Европейския съюз, на европейското право, на Лисабонския договор и е напълно дискриминационен към държавите от периферията на Съюза, беше категоричен Росен Желязков.

Загубихме битката за отлагането на пакет ,,Мобилност"

Българският министър изрази разочарованието си от това, че само два гласа не достигнаха да отпадне Пакетът от дневния ред. „Гласовете бяха 156 на 154. Само два гласа не ни достигнаха да отложим спорните текстове за следващия парламент. Ние имаме 17 члена в Европейския парламент от 700, и тези 17 можеха да решат проблем на половин Европа. Отговорността да си депутат в Европарламента е огромна. Благодаря на тези които бяха в зала, останалите няма да коментирам. “, отбеляза министър Росен Желязков.

Бареков, Али и Малинов пропуснали гласуването за “Мобилност”

По думите на министър Желязков гласуването ясно показва сериозното разделение в Европейския съюз. „Ние искаме най-добрия вариант не само за България, а и за Европа, защото сме европейци“, каза Росен Желязков. Той подчерта, че е недопустимо да се решават въпроси на конкурентоспособността със протекционистки законодателни решения, които фрагментират транспортния пазар в Съюза.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама