Андрей Ковачев: ГЕРБ няма да отговаря на агресивна политическа кампания

09:10, 01 апр 19 / Политика 25 1169 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ГЕРБ няма да отговаря на агресивна политическа кампания, която търси скандала, жълти новини или фалшиви и да влезем в тази спирала. Не смятам, че това е правилно и печелившо и се надявам нашите опоненти да не използват европейските избори по този начин. Това каза евродепутатът и кандидат на ГЕРБ-СДС за ЕП Андрей Ковачев в ефира на Нова Телевизия.

Той заяви, че българските евродепутати винаги се обединяват по темите с национален интерес в ЕП и призова тази практика да продължи. "Добрата практиката на българските представители в ЕП е, че винаги сме се разбирали по националните теми - Шенген, еврозоната, пакт „Мобилност”, миграция опазване на външните граници. Всеки месец се събираме всички български евродепутати и независимо от коя партия сме, координираме нашето поведение по теми от национален интерес за България. Нашият призив към кандидат-депутатите е това да продължи", каза Ковачев.

Евродепутатът коментира и изявлението на турския външен министър, че Турция е оказала натиск на България при промените в Закона за вероизповеданията.

„Изключително неприятно и бих казал отвратително е, когато преди някакви избори, както в Турция преди местните избори, да говорят неща, които са срещу добросъседството с България. Това трябва да престане. Много съжалявам, че външният министър на Турция направи това изказване. То е недопустимо и очаквам след тези избори да поправят това, което са счупили, защото за нас няма две мнения за това, че ние трябва да имаме добри взаимоотношения с Турция”, каза той.

 

 

 

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама