Общо 42 клуба бяха изключени от Българската федерация по борба

16:50, 06 апр 19 / Спорт 25 1263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През 2018 година от БФ Борба са изключени 42 клуба за липса на дейност или неплащане на членски внос последните 3 години, отчетоха на редовното общо събрание на централата.

Събранието започна с присъствието на представители на 35 клуба от общо 135. Гост бе Белчо Горанов, генсек на БОК и председател на Юридическата комисия към Международната федерация по борба (UWW).

Отчетено бе, че българската борба изпраща много успешна 2018 година, в която състезателите ни спечелиха общо 22 медала за всички възрасти. Делегатите приеха бюджет за 2019 г., който е 3 млн. лв.

В точна "разни" най-дискутираната тема бе преминаването на състезател от един клуб в друг и налагането на трансферна такса. Едно от предложенията бе тя да е 1000 лв. за година. Остана Управителният съвет да вземе решение по този казус.

Събранието започна с едноминутно мълчание в памет на първия на първия ни олимпийски шампион по класическа борба Димитър Добрев, който почина на 1 април. А в края делегатите почетоха легендата Александър Томов, който чества 70-годишен юбилей.

В залата бе старши треньорът на националите по класическа борба Армен Назарян, който допълни че сега предстои най-тежкото, а именно спечелването на олимпийски квоти.

Днес отпътуваха първите ни борци за Европейското първенство в Букурещ. Шампионатът започва в понеделник със схватки в свободния стил.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама