Джошуа търси нов съперник, след като хванаха Милър с допинг

11:55, 17 апр 19 / Спорт 25 1591 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Антъни Джошуа остана без съперник за дългоочаквания си дебют в САЩ. Властелинът в тежка категория трябваше да се изправи срещу Джарел Милър на 1-ви юни в Ню Йорк. Американецът обаче е дал положителна допинг проба. Боксьорът с прякор Голямото бебе се е провалил на тест на 20 март. Забраненото вещество е ендуробол, което помага за по-ефективно горене на мазнини, ускорява възстановяването и подобрява представянето.

Макар че двубоят все още не е официално отменен заради предстоящото отваряне на Б-пробата, Милър на практика губи шансове са се изправи срещу Джошуа в сблъсък за четири от петте световни титли. "Джошуа продължава да се готви за мач на 1 юни", обяви мениджърът на британеца Еди Хърн.

Ситуацията вероятно ще принуди щаба на шампиона спешно да потърси друг съперник. Сред вариантите обаче не е Кубрат Пулев, който е претендент за пояса на IBF (Международна боксова федерация). Причината е, че българинът няма лиценз за територията на САЩ заради скандално известната целувка по устните на Джени Суши.

Дори и Спортната комисия на Калифорния да възстанови правата на Кобрата, това ще се случи не по-рано от 14 май. За тази дата е насрочено изслушване на Пулев. Реална опция пред Джошуа е реванш с Джоузеф Паркър. Новозеландецът загуби по точки през март в Кардиф и така Антъни прибави в колекцията си и титлата на WBO (Световна боксова организация). Самият Паркър изрази готовност отново да излезе срещу Антъни, въпреки че до насрочената дата остават едва шест седмици. Преди новината за положителната допинг проба на Милър интересът към двубоя бе огромен. Само два часа след пускането на билетите мачът се превърна в найпродаваното събитие в цялата история на  емблематичната зала "Медисън Скуеър Гардън".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама