Тренировките предразполагат към напълняване

15:50, 19 апр 19 25 1226 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Учени от британския университет в Лъфбъроу установиха, че усилените тренировки предразполагат към напълняване поради увеличено хранене след тях, пише вестник "Дейли мейл", цитиран от БТА.

Екипът на д-р Луис Джеймс провел експерименти с 40 доброволци, половината от които били жени. Те участвали в класове по аеробика най-малко три пъти седмично. Оказало се, че веднага след физическите натоварвания, спортуващите увеличавали с една четвърт яденето в порцията си. Това те оправдавали със съзнанието, че са си заслужили повече храна, след като са изгорили достатъчно количество калории.

Участниците в експеримента увеличавали и калоричността на ястията си след курсовете по аеробика средно със 150 калории. Всичко това водело до ликвидирането на ефекта от физическите упражнения. Впоследствие, вместо отслабване, се наблюдавало напълняване на спортуващите. Поради тази причина било от съществено значение съчетаването на фитнеса с много добре балансиран хранителен режим, за да се постигне желаният ефект.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама