Кой е най-добрият партньор за сън при жените?

15:20, 19 май 19 / Любопитно 25 1074 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Екип от изследователи от Canisius College в Ню Йорк е проучил влиянието на домашните любимци върху качеството на съня на собственика им. 

Проучването е направено върху 962 възрастни жени в Съединените щати, като 57% от тях споделят леглото си с партньора в живота им, почти толкова - 55% спят до куче, а 31% до котка.

Според изследването най-добрият партньор за сън е кучето. То най-малко притеснява партньора си по легло в сравнение с котките и дори с мъжа. Също така чувството за комфорт и безопасност е най-голямо, когато кучето спи в леглото ви.

Резултатите показват, че хората, които делят едно легло с котка, спят по-зле и чувството за комфорт и безопасност е по-малко. Също така котките им действат обезпокоително.

Ритъмът на сън се влияе от вида на домашния любимец. Собствениците на кучета си лягат по-рано и се събуждат по-рано от хората с котки.

Изследването е добър начин да се разбере по-добре връзката между хората и животните, но не дава окончателно решение на проблемите със съня, отбелязват учените.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама