Цацаров: 12 досъдебни производства са заведени от прокуратурата за евроизборите

10:45, 26 май 19 25 1042 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

12 досъдебни производства са заведени от прокуратурата към момента във връзка с евроизборите. Нарушенията не са драстични, коментира главният прокурор Сотир Цацаров, който гласува в пловдивското основно училище "Д-р Петър Берон".

По думите му до 18 ч. снощи са били заведени 147 преписки и 13 досъдебни производства, от които едното е прекратено и остават 12, съобщава 24 часа.

На предходните избори за ЕП, сигналите са били над 500. Според Цацаров, евровотът протича нормално и във всеки град има дежурни прокурори, които са готови да реагират при евентуални нарушения.

"Гласувах за по различна Европа, а не за бюрократична Европа. Гласувах за Европа на европейските столици и за нейните граждани. За Европа, която е по-отговорна за собствената си вътрешна сигурност и антитероризъм", коментира Цацаров.

Във връзка със забраната, медии да публикуват екзит-полове на своите социални страници той обясни, че това е законова разпоредба, но според него, публикуването на междинни данни в изборния ден не би повлияло на хората, защото те подобно на него са определили за кого да дадат гласа си.

,,В социалните мрежи и сега могат да се видят прогнози във вид на кулинарни рецепти, програми и тн.", добави главният прокурор Сотир Цацаров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама