Петър Стойчев открива голям детски турнир по плуване

07:45, 01 юни 19 / Спорт 25 1670 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Легендата в маратонското плуване Петър Стойчев ще открие официално второто издание на националния турнир „ Златоперки” , който ще се проведе тази събота и неделя на басейн „Спартак” в София.

Събитието е по случай Деня на детето - 1 юни.

Участие ще вземат над 600 деца от цяла България, които ще бъдат разпределени в няколко възрастови групи: момичета и момчета родени 2007/08, 2009/10, 2011/12 година. Младите таланти от 46 клуба ще плуват на отличните условия на 50 метровия басейн.

„Подготовката и организацията вървят нормално и по програмата, която сме изготвили. Очакваме много състезатели, както и техните родители и роднини. Със сигурност, трибуната за зрители ще бъде пълна, както и на предишните ни турнири. Всяко дете ще получи медал за участие, а най-добрите - специални купи и много предметни награди от нашите партньори. Искам да благодаря на целия си екип от ПК Левски за професионалната работа по организацията , както и на Министерството на младежда и спорта, и лично на Красен Кралев, който ще дойде на церемонията по откриването“, каза Стойчев. 

„Също така и на Българската федерация по плувни спортове. Ще съобщя и една новина. Освен многото награди, които сме подготвили, в събота децата ще бъдат изненадани от последния победител на шоуто „Като две капки вода” Стефан Илчев. Благодаря му , че се съгласи да стане част от празника. Нека всички, които искат да заповядат през уикенда на басейн „Спартак” и да станат свидетели на плувните състезания от турнира „Златоперки”, сподели Петър Стойчев.

Турнирът започва в събота от 09:00 сутринта, като откриването с официалните гости ще бъде от 16:00 часа, в неделя състезанията продължават от 09:00 до 12:00 часа. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама