Борисов: Даваме пари за образование без да се замисляме

10:32, 02 юни 19 / Политика 25 2600 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В последните години се направи много за образоването. Увеличението на заплатите и материално-техническото обновяване правят учителите по-мотивирани и по-спокойни. Това споделиха преподавателите и ръководството на Професионалната гимназия по селско стопанство в Нова Загора пред премиера Бойко Борисов.

Министър-председателят посети учебното заведение, чиято сграда и физкултурен салон са изцяло санирани по Оперативна програма „Региони в растеж“ със средства в размер на 1,3 млн. лв.

Това, което сме обещали, го изпълняваме. За образованието министър Владислав Горанов дава пари без да се замисля, отбеляза премиерът Борисов и подчерта, че ще продължи да се изпълнява програмата и ангажимента за увеличение на учителските заплати.

Гимназията също е спечелила по проект средства от МОН за WiFi мрежа и интерактивна дъска. Това трябва да го има във всяко училище, категоричен беше министър-председателят, а преподавателите отбелязаха, че това допълнително мотивира учениците и те работят с удоволствие.

В учебното заведение се обучават общо 315 ученици по специалностите Автотранспортна техника, Организация на туризма и свободното време, Селски туризъм, Лозаро-винарство, Механизация на селското стопанство, Производство на хляб и хлебни изделия.

11 деца са върнати за постоянно в класните стаи в резултат на работата по механизма за включване в образователната система. Допълнително училището ще получи 26 000 лв. за работа с деца от уязвими групи.

Министърът на образованието Красимир Вълчев отбеляза, че гимназията в Нова Загора е една от общо 140-те професионални учебни заведения, които се ремонтират по ОП „Региони в растеж“. Този програмен период са приоритизирани професионалните училища, заяви министърът и добави, че в областта са отпуснати общо 15 млн. лв. европейски средства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама