Министър Нено Димов: Оперативното звено следи нивата на реките и язовирите

11:43, 03 юни 19 / Политика 25 959 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Няма информация за прелели язовири и преливащи реки, съобщи министър Нено Димов на брифинг.

Информация ще се дава два пъти дневно около 12.00-12.30 часа се очаква обобщена информация за състоянието на язовирите, състоянието на реките по поречия с данни за критични нива и аварийни ситуации, данни за критични участъци по диги и укрепителни съоръжения, както и постъпилата информация за  засегнати населени места от вредното въздействие на водите. Следващата ще се даде около 16.00 часа. 

Младен Маринов: 12 са били критичните точки в Пловдив, вече всичко е отводнено

По думите на министър Димов служителите на басейновите дирекции са на терен.

Тази сутрин е сформирано  Оперативното звено към МОСВ във връзка с регистрираните валежи през изминалото денонощие, както и обявено от НИМХ предупреждение от първа степен (жълт код) за интензивни валежи, придружени с гръмотевици в областите Видин, Враца, Монтана, Ловеч, Плевен, София, Пазарджик и Пловдив, е активиран  24-часов режим на работа на Оперативното звено за предотвратяване на опасности от вредното въздействие на водите към МОСВ и в четирите Басейнови дирекции в страната.

Река Янтра преля при Велико Търново, порой във Враца

През изминалото денонощие паднаха значителни количества валежи, които създадоха проблеми главно в Пловдив, в Стара Загора, във Велико Търново. В сила е предупреждение от първа степен (жълт код) за интензивни валежи, придружени с гръмотевици в областите Видин, Враца, Монтана, Ловеч, Плевен, София, Пазарджик и Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама