Арести на протест в защита на журналиста Иван Голунов, задържан е и Навални

14:10, 12 юни 19 / Свят 25 176 Topnovini
1
2
3
4
5

Руската полиция задържа близо 100 души на протест в Москва, призоваващ за наказване на полицаите, замесени в предполагаема инсценировка срещу журналиста Иван Голунов, предаде БТА.

Сред задържаните е блогърът Алексей Навални, каза негова говорителка. 

Протестиращите скандираха „срам” и „спрете полицейския терор”, и носеха плакати с надписи „Аз съм Иван Голунов”. Някои от протестиращите носеха тениски в подкрепа на Иван Голунов.

Путин ще разгледа въпроса за уволнението на полицаите заради делото „Голунов“

Във вторник полицията оттегли свързаните с наркотици обвинения срещу Голунов. Това беше необичаен ход на властите, сблъскали се с гнева на неговите поддръжници, според които той е станал жертва на инсценировка заради своята журналистическа дейност.

Делото срещу руския разследващ журналист Иван Голунов е прекратено

Привържениците му обаче решиха да протестират въпреки предупреждението на властите, че демонстрацията им ще бъде незаконна.

Арестуването на Голунов разпали неочаквана съпричастност сред руснаците , като трите най-големи руски вестника излязоха с първа страница „Аз съм Иван Голунов” на първите си страници.

Много от протестиращите призоваха за реформи свързани с руската полици и за освобождаването от затвора на множество жертви на полицейско насилие.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани