Златан Ибрахимович е най-скъпоплатеният играч в американската футболна лига

11:40, 14 юни 19 / Спорт 25 1056 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Златан Ибрахимович е най-скъпоплатеният играч в Мейджър Лийг Сокър, печелейки годишно по 7.2 млн. долара, според данни на Асоциацията на играчите в МЛС.

37-годишната шведска звезда, който се присъедини към "ЛА Галакси" миналия сезон, е заработил повече от двойно в сравнение с бившия си съотборник в "Манчестър Юнайтед" Уейн Рууни, който е с 3.5 млн. долара и се присъедини към "DC Юнайтед" през 2018.

След пристигането си в Лос Анджелис Ибрахимович отбеляза 33 гола в 39 мача, като към тях прибави и 13 асистенции. Втори, според класацията за най-скъпоплатени играчи в МЛС, е бившият съотборник на шведа в "Галакси" Джовани Дос Сантос. Мексиканският нападател е заработил 6.5 млн. долара. Двамата американски футболисти на "Торонто" Майкъл Бийзли и Джоузи Алтидор са следващи в подреждането с по 6.43 млн. долара и 6.33 млн. долара съответно.

Нападателят на "Лос Анджелис ФК" Карлос Вела, който е лидер при голмайсторите през настоящия сезон, е пети с 6.3 млн. долара, което го поставя пред бившия германски национал и играч на "Чикаго Файър" Бастиян Швайнщайгер с 5.6 млн. долара.

Според данните на МЛС, 54 от 691 футболисти от първенството печелят по поне 1 млн. долара годишно, докато неназначени взимат по средно 345 867 долара – увеличение с 13.3% в сравнение с 2018.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама