Студент, обидил принц Хари, получи четири години затвор

16:50, 18 юни 19 / Любопитно 25 1044 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Студент с крайно десни политически възгледи получи четиригодишна присъда във Великобритания, след като нарече принц Хари „Предател на расата си” и публикува негова снимка с опрян в главата пистолет.

19-годишният Михал Шевчук публикува изображението, което включва и кървава свастика на интернет платформа през август миналата година, месеци след като принцът се ожени за актрисата Меган Маркъл.

Постът включваше и фразата "Ще се видим после предател на расата си”.

Шевчук, който беше затворен за четири години и три месеца, се призна за виновен по две точки на обвинението: за насърчаване на тероризма и за притежание на терористични материали, включително наръчник на „Бялата съпротива” и наръчника на Ал Кайда.

Той беше осъден в Лондон заедно с 18-годишния Оскар Дън-Кочоровски, който се призна за виновен за насърчаване на тероризма, след като двамата са влизали заедно в едни и същи онлайн чат стаи. Дън-Кочоровски получи 18-месечна присъда.

Съдия Ребека Пуле нарече постингите на студентите „отвратителни, както и престъпни поради ясното им намерение „да насърчават терористични актове“, съобщи АФП.

"Отделни хора бяха призовани да излязат и да извършат ужасяващи актове на насилие върху други лица без причина, която някога може да бъде разбрана от нормално мислещи индивиди”, заяви съдийката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама