ДПС настоява за безплатни детски градини с писмо до премиера

10:38, 21 юни 19 / Политика 25 947 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ДПС написа писмо до премиера Бойко Борисов, в което депутатите изразяват разочарованието си от нежеланието на бюджетната комисия да разгледа предложените от движението промени за безплатни детски градини и освобождаване на книгите от ДДС. Това обяви пред медиите в кулоарите на Народното събрание зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев, който заедно с Делян Пеевски и Халил Летифов е вносител на поправките.

"Написахме писмо до министър-председателя Бойко Борисов и до финансовия министър Владислав Горанов, в което изразяваме своите аргументи и изразяваме своето учудване", коментира Цонев. Той припомни, че въпреки публично поетия ангажимент от управляващите за строеж на детски градини, отпадане на таксата за децата и намаляване на ДДС, въпросът въобще не беше обсъден на заседанието на бюджетната комисия вчера с довода, че е извън обхвата на разглеждания закон. 

Само преди ден и въпреки консултациите между ГЕРБ и ДПС, председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова отказа да подложи на гласуване предложенията с аргумента, че е извън полето на бюджетния закон. 

"Ние отказваме да повярваме, че във внесен лично от министър-председателя проект за промени в бюджета, грижата за българските деца може да е извън обхвата на този закон. И го призоваваме решенията да не са в ущърб на децата", заяви Цонев.

Депутатът от ДПС коментира и отлагането на въпроса с партийната субсидия, като посочи, че официално причината е в липсата на доклад от бюджетната комисия, но неофициално вероятно се прави заради по-малкия коалиционен партньор Обединени патриоти, които се оплакаха, че не е имало консултации с тях. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама