Опозицията отново обвини Еди Рама в купуване на гласове

15:23, 30 юни 19 / Свят 25 1035 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Опозиционната Демократическа партия обвини албанския премиер Еди Рама в купуването на гласове - дори в надпревара, където в повечето общини единствените кандидати са тези на неговата Социалистическа партия.

Заместник-председателят на партията Еди Палока на пресконференция в централата на партията показа видеозапис, на който се вижда как се дават пари за купуване на гласове от "организирана престъпна група на Социалистическата партия в община Тирана".

Палока заяви, че те вече са идентифицирали едно от лицата и че това е член на избирателната комисия от редиците на социалистите.

Той призова гражданите да се присъединят към онези, които протестират пред няколко избирателни секции, призовавайки ги да не гласуват.

Започна гласуването на местните избори в Албания

Председателят на клона на Демократическата партия в северния албански град Кукес, Ариф Реджмани, заяви, че градската селска болница е „под ключ“ и гражданите не могат да получат здравни услуги, тъй като според него лекарите и медицинският персонал са ангажирани като членове на избирателните комисии.

Албания провежда местни избори на фона на политически раздори

Междувременно полицията потвърди, че на избирателна секция в Шияк, край Драч е арестуван жител на Шияк, който е откраднал на избирателна урна и е разпръснал материали за гласуване. По време на обиск у него е намерено огнестрелно оръжие.

Еди Рама: На 30 юни опозицията ще получи последния удар

Държавната полиция е решена да гарантира гладкото протичане на изборния процес и да защитава основните свободи и права на гражданите. Всеки, който реши да наруши процеса на гласуване и свободите и правата на гражданите, ще отговаря пред закона, се посочва в изявление на полицията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама