Бивш оператор иска да затвори БНТ

14:01, 03 юли 19 25 1779 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Да се затвори БНТ отвътре - това е основната идея на бившия оператор и настоящ кандидат за генерален директор на БНТ Никола Тодоров. След неубедителното представяне на Сашо Йовков пред СЕМ, изслушванията на кандидатите продължиха именно с Тодоров.

Той отказа да говори за концепцията, с която е кандидатствал. По думите му информациите за нелекото състояние на обществената телевизия налагат той да говори не как ще я развива, а как ще я спасява.

Тодоров стартира представянето си с дълъг сегмент, в който разказа за миналото си в БНТ, държавните глави и исторически събития, които е снимал. След това кандидатът се прехвърли върху работата си за ВТК (заедно с Ани Илинчева, чието първо име му отне време да си припомни), както и в създаването на радио “Мила”.

Пари непрекъснато се топят. Ще затворя тези непрекъснати източвания чрез външни продукции. Те трябва да се избират на конкурентен принцип, в конкуренция и с вътрешните, отбеляза Никола Тодоров. В не особено стройната му и убедителна презентация дори заговори за спиране на външните продукции - нещо, което по закон не може да си позволи.

Кандидатът се обяви за създаването на нов филмов канал и за възстановяване на телевизионния театър по нов, модерен начин. Откъде ще намери финансиране за подобна идея и едновременно ще се бори със задълженията на телевизията - не стана ясно.

По думите му обаче БНТ може да заснема постановките, които театрите свалят от афиша си. Те могат да се субтитрират и да се предложат и на международния пазар. Тодоров направи паралел с 60-те, когато четири дни актьори са репетирали в телевизията, а на петия ден се е снимало на живо. Това кандидатът за директор на БНТ нарече “златно време”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама