Кубрат Пулев чака лиценза си до дни

13:15, 05 юли 19 / Спорт 25 1227 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българската звезда на професионалния бокс Кубрат Пулев ще получи обратно лиценза си да се бие на територията на щата Калифорния, а и на САЩ като цяло, съвсем скоро. В това увери неговият промоутър Боб Аръм, който води агенцията "Top Rank", с която Кобрата подписа през декември миналата година, съобщи сайтът Gong.bg.

88-годишният ветеран разкри, че българинът е покрил всички изисквания на Атлетическата комисия, която суспендира лиценза му за шест месеца, считано от 23-ти март. Наказанието му беше наложено след оплакване от американската журналистка Джени Суши, която беше целуната по устата от Кубрат след мача му с Богдан Дину. 

Той трябваше да мине специален курс срещу сексуален тормоз, както и да участва в симпозиум срещу насилието на работното място. Пулев вече е получил всички необходими сертификати и на следващото заседание на комисията на 22-ри юли би трябвало лицензът му да бъде възстановен. 

Кобрата беше и специален гост на престижния университет в Лас Вегас (UNLV) в САЩ. Поводът за посещението на българина бе дискусия под надслов “Да защитим правата си”.

В основата на публичната среща отвъд океана беше поставена темата с жените в журналистиката и ситуациите, в които ги поставя професията, се съобщава от официалната страница на Кобрата във Facebook.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама