Решават съдбата на Кубрат Пулев в Калифорния

09:50, 22 юли 19 / Спорт 25 1094 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кубрат Пулев ще се изправи пред спортната комисия на щата Калифорния. Днес ще стане ясно дали лицензът на българския боксьор ще бъде възстановен. От това зависи и кога и къде ще бъде следващият му мач.

Кубрат Пулев и Андреа се разделиха след 10-годишна връзка

Комисията ще проведе заседанието си в хотел в Сан Диего в 20.00 часа българско време. Случаят на Кубрат Пулев ще бъде първият, който те ще разгледат на днешната среща.

Припомняме, че през май 2019 г. спортната комисия на щата Калифорния отне лиценза на българския боксьор за 6 месеца заради целувката по устните на репортерката Дженифър Равало, известна като Джени Суши при интервю след победата му над румънеца Богдан Дину. 

Самата Равало се оплака от тормоз и нае известната адвокатка Глория Олред, за да защитава правата ѝ. От своя страна от щаба на Пулев публикуваха видео, в което се вижда, че репортерката се забавлява по време на партито след победата и въпросното интервю.

Комисията в Калифорния обаче реши да спре правата на боксьора в САЩ до 23 септември. Пулев трябваше да плати и глоба в размер на 2500 долара, както и да посещава специален курс за превенция на насилието над жени в медийната сфера. Именно след края на тези лекции той ще бъде изслушан повторно. След приключването на курса Пулев многократно заяви, че съжалява за постъпката си и се извини на Равало.

Кобрата се извини на Джени Суши

Надеждите на българина са наказанието му да бъде намалено или напълно отменено. За Пулев в САЩ е важен, тъй като плановете са да се боксира там за втори път през есента. Последните няколко седмици Кобрата прекара в Палма де Майорка, за да тренира за такъв мач заедно с легендарния Ули Вегнер.

Голям мач чака Кобрата през есента

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама