Възстановиха лиценза на Кубрат Пулев

21:15, 22 юли 19 / Спорт 25 1272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Спортната комисия на Калифорния възстанови с пълно единодушие временно спрените състезателни права на Кубрат Пулев, съобщи bTV.

Боксьорът има право да се завърне на ринга отвъд океана във всеки момент, в който реши. По-малко от 20 минути бяха необходими на заседателите да вземат решението.

Решават съдбата на Кубрат Пулев в Калифорния

Лицензът на българина беше отнет от калифорнийската комисия след жалба от репортера Дженифър Равало, която Кобрата целуна по устните след драматичната си победа с нокаут над Богдан Дину с нокаут в седмия рунд в Коста Меса на 23 март.

Заседателите обясниха при дебата, че връщат лиценза на Пулев при изричното уточнение, че нова проява от подобен характер на територията на щата Калифорния може да му донесе доживотна забрана да се боксира в щата.

Кубрат влезе в залата, придружаван от адвокат Джон Уърт и от мениджъра Ивайло Гоцев. И Гоцев, и Уърт са съдружници в промоутърската агенция Epic Sports, която заедно с компанията на легендарния импресарио на Майк Тайсън Боб Аръм - Top Rank, защитават интересите и представляват Пулев отвъд океана.

"Допуснах грешка, за която съжалявам. Многократно се извиних на Дженифър Равало. Правя го отново. Осъзнах, че съм допуснал грешка веднага след целувката", сподели Кобрата.

Кобрата се извини на Джени Суши

След Пулев, пред микрофоните застанаха самата Дженифър Равало и прочутия адвокат по дела срещу сексуално насилие отвъд океана Глория Олред. Равало обясни за пореден път, че се намира в тежко емоционално състояние след целувката и че като дете на самотна майка - филипинка, намира постъпката на Пулев за абсолютно недопустима и прекрачваща всички граници на отношенията между мъж и жена. 

"В професионалния спорт емоциите често вземат връх. Ние нямаме власт да контролираме емоциите на спортистите и на техните ръководители. Можем да им показваме ясно кога те минават допустимите граници. Но не може да ги следим 24 часа в денонощието и да ги поучаваме", гласеше коментара на заседателите.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама