Алексей Навални е изписан от болницата и е върнат в затвора

16:30, 29 юли 19 / Свят 25 1333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руският опозиционен водач Алексей Навални беше изписан от московската болница, където беше лекуван от неизяснен здравен проблем, и беше върнат в затвора под стража, това съобщи неговият личен лекар Анастасия Василиева, цитирана от Ройтерс и БТА.

Алексей Навални е приет в болница

Лакарката изказа по-рано предположение, че състоянието на Навални може да е причинено от токсичен агент. Тя каза, че по тялото на Навални е имало подутини, а на лицето му е имало обрив, като това може да означава, че той е станал жертва на химическо отравяне.

Държавни медии съобщиха, че Навални може да е получил обрив като алергична реакция, но неговият лекар твърди, че той никога не е имал алергии, посочва ДПА.

"Таймс": Засилват се опасенията, че Алексей Навални е бил отровен

Официалната диагноза на Навални е "контактен дерматит", но Василиева каза, че не е извършвана консултация с токсиколог, нито токсикологични тестове. Според нея токсичният агент, причинил подуването и обрива, е неясен. Лекарката подчерта, че Навални е бил върнат в затвора без да се е възстановил напълно, отбелязва Франс прес

Адвокатката на Навални Олга Михайлова заяви днес пред репортери пред болницата, че клиентът й е бил отровен с неустановено химическо вещество.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама