Руските власти замразиха банкови сметки на Алексей Навални

14:00, 09 авг 19 / Свят 25 1362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руските власти замразиха множество банкови сметки, свързани с опозиционния политик Алексей Навални, при разследване за пране на пари, съобщиха световните агенции, като се позоваха на неговата говорителка и Следствения комитет на Русия.

Сред блокираните авоари има банкови сметки, свързани с основания от Навални "Фонд за борба с корупцията", сметки на негови съюзници и на щаба му.

"Съдът блокира сметки на организациите "Фонд за борба с корупцията" и "Защита на правата на гражданите", а също над 100 сметки на физически и юридически лица", каза Следственият комитет.

Няма следи от отрова в организма на Алексей Навални

Решението беше взето, след като миналата седмица започна наказателно разследване за предполагаемо пране на пари на стойност 1 милиард рубли (15,31 милиона долара) от фондацията на Навални.

Опозиционерът и неговите съюзници казват, че фондацията, публикувала множество неудобни разследвания срещу правителствени служители, е прозрачно финансирана от публични дарения.

В момента Навални е в ареста за нарушаване на законодателството за провеждане на демонстрации, след като призоваваше хората да протестират в Москва заради изключването на опозиционни кандидати от участие в местните избори следващия месец.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама