Кубрат Пулев ще се боксира за световната титла до края на май 2020 г.

11:07, 14 авг 19 / Спорт 25 2235 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мач за световната титла, в който ще участва Кубрат Пулев трябва да се състои до 31 май 2020 г. Това е позицията на Международната боксова федерация (IBF), съобщава bTV.

Кубрат Пулев е официален претендент за пояса, който в момента е притежание на Анди Руис.

От щаба на българина искаха този мач да се състои възможно най-бързо, особено след като спортната комисия на щата Калифорния върна лиценза на Кобрата след наказанието заради целувката по устните на репортерката Дженифър Равало, известна като Кралицата на голото суши.

Възстановиха лиценза на Кубрат Пулев

В IBF обаче уважиха молбата на Руис първо да бъде проведен реванш срещу Антъни Джошуа, като титлата ще бъде залог, заедно с поясите на Световната боксова асоциация (WBA) и Световната боксова организация (WBO). Такава среща вече е насрочена за 7 декември в Саудитска Арабия.

След това победителят от този мач е задължен да се изправи срещу Пулев, иначе ще загуби ценния колан.

Джон Уърт от Epic Sports - компанията, който представлява интересите на българина отвъд Океана заедно с Top Ranк, заяви, че ще поиска допълнителни гаранции, че такъв мач ще се състои в най-скоро време след дълго чакания реванш между Руис и Джошуа, а няма да настъпи ново отлагане. 

Кубрат Пулев официално поиска мач с Руис за световната титла

Искаме условията да бъдат ясни. Притеснението ни е, че никой не гарантира, че победителят ще се боксира срещу Пулев и няма да има ново изключение. Аз дори не съм сигурен, че Руис се е съгласил срещата с Джошуа да е в Саудитска Арабия. Има твърде много неизвестни”, заяви той.

Кубрат Пулев стана основен претендент за пояса в тежка категория на IBF, след като през октомври 2018 г. победи Хюи Фюри в София. През 2014 г. той записа единствената загуба в професионалната си кариера в мач за световната титла срещу Владимир Кличко. През 2017 г. Кобрата трябваше да се изправи в такъв двубой срещу Джошуа, но тежка контузия го спря да се качи на ринга.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама