ЦСКА отпадна от Лига Европа след загуба от Зоря в Запорожие

07:03, 16 авг 19 / Спорт 25 2051 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ЦСКА загуби от Зоря Луганск с 0:1 в мач – реванш от третия квалификационен кръг на Лига Европа и напусна европейските клубни турнири, съобщи БГНЕС. Срещата се игра в украинския град Запорожие. Зоря вкара гола си в самия край на мача и продължава с общ резултат 2:1 след равенството 1:1 в първия двубой в София.

Преди мача в Киев: Трима фенове на ЦСКА са леко пострадали

Двубоят започна неприятно за домакините, които трябваше да направят принудителна смяна в самото начало на срещата - Абу Хана се контузи тежко след сблъсък с Евандро от ЦСКА и беше заменен от Йевген Чеберко още в третата минута.

Охраняват българските фенове, които ще посетят реванша между отборите на ЦСКА и "Зоря" Луганск в Украйна

В 22-ата минута футболистите на ЦСКА поискаха дузпа за игра с ръка на Михайличенко, но съдията остави играта да продължи и при последвалата контраатака Иван Турицов бе принуден да спре откъсващия се сам Владен Юрченко. Реферът незабавно вдигна червен картон на Турицов и „червените“ останаха с човек по-малко на терена. Телевизионните повторения показаха, че претенциите на отбора на Люпко Петрович са били напълно основателни и Богдан Михайличенко наистина играе с ръка в пеналта си след удар на Кристиян Малинов. В 28-ата минута ЦСКА изпусна положение за гол – Евандро бе изведен на добра позиция от Петър Занев и стреля, но ударът му бе париран от Микита Шевченко. В следващите минути до края на полувремето ЦСКА прие играта в собствената си половина, а украинците не успяха да създадат чисти положения и двата тима се оттеглиха на почивката при нулево равенство. След подновяването на играта „армейците“ продължиха да се бранят грамотно и не допуснаха вратата им да бъде застрашена. В 58-ата минута Али Соу стреля с глава, но ударът му бе слаб и не затрудни Шевченко. Още един удар на Соу в 66-ата минута отново бе спасен без проблеми от украинския вратар. В 67-ата минута появилият се след почивката Богдан Леднев стреля опасно извън наказателното поле, но стражът на ЦСКА Черниаускас бе на точното място и опази вратата си суха. В 73-ата минута ЦСКА изпусна идеална възможност за повеждане в резултата – Малинов след серия от финтове се озова на добра позиция и шутира, но Шевченко демонстрира страхотен рефлекс и с ръка отби топката. В 85-ата минута Шевченко отново не допусна гол, отбивайки в корнер след удар на влезлия като резерва Митко Митков. Домакините нанесоха своя удар в 89-ата минута, когато Назарий Русин нахлу в наказателното поле и първият му изстрел бе спасен от голлинията Раул Албентоса, но при добавката не сбърка. Русин в радостта си свали своята фланелка и получи втори жълт и съответно червен картон. ЦСКА се нуждаеше от един гол, за да вкара мача в продължения, но в малкото оставащо време не успя да стори нищо и напусна терена победен. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама