Григор се изправя срещу италианеца Сепи довечера в Ню Йорк

10:24, 26 авг 19 / Спорт 25 2143 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Григор Димитров ще играе днес срещу италианеца Андреа Сепи в първия кръг от Откритото първенство на САЩ по тенис в Ню Йорк. Мачът е трети на корт номер 11, а началото на първия двубой е в 18.00 часа, съобщи БНР.

Същевременно Димитров остава на 78-ма позиция в ранглиста със 722 точки, които може да увеличи в Ню Йорк, защото през миналата година загуби на старта от Стан Вавринка (Швейцария). Сепи е номер 77.

Григор Димитров падна с 4 позиции в ранглистата

Втора ракета на България е Димитър Кузманов (294), а трети - Александър Лазаров (540). След него са Александър Лазов (760), Александър Донски (797), Габриел Донев (800) и Адриан Андреев (955).

При жените първа ракета на България е Виктория Томова, която номер 175 в света. Втора е Изабелла Шиникова (223), а трета - Елица Костова (227).

Потенциалният съперник на Григор Димитров в третия кръг в Ню Йорк - Милош Раонич, 22-и в световната ранглиста, се отказа от участие заради контузия.

Гришо извън топ 70 за първи път от 7 години

Раонич, който лекува редица травми през годината, не е играл от втория кръг в Монреал насам. 28-годишният бивш финалист на "Уимбълдън" и участник в четвъртия кръг на турнира в Ню Йорк в последното издание взе участие само в 11 надпревари през 2019-а заради болки в гърба и колената. Раонич пропусна три от последните седем турнира от Големия шлем. Той ще бъде заменен от щастливия губещ Камил Майхжак (Полша).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама