Димитров отпадна на полуфиналите на US Open

08:11, 07 сеп 19 / Спорт 25 4455 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Григор Димитров не успя да се класира за финала на Откритото първенство на САЩ, след като загуби от руснака Даниил Медведев с 6-7(5), 4-6, 3-6 в първия полуфинал от турнира, съобщи БГНЕС.

Гришо срещу Медведев на полуфинал на US Open

Петият в схемата Медведев проби още в откриващия гейм, но скоро след това българинът върна пробива. При 6-5 в първия сет Димитров имаше сетбол на сервис на съперника, но не успя да го реализира и се стигна до тайбрек, в който Медведев се наложи със 7-5.

Григор успя да пробие още в първия гейм на втората част, но веднага допусна рибрейк, а в края на сета руснакът натисна и успя пак да вземе подаването на българския тенисист, за да дръпне с два сета.

В третата част един пробив бе достатъчен на Медведев, за да затвори мача и да стигне до чист успех след близо два часа и 40 минути игра.

По този начин Димитров приключи с участието на тазгодишния US Open, след като за първи път в кариерата си достигна полуфиналите. Медведев от своя страна достигна дебютен финал в турнирите от Големия шлем, а в спор за титлата ще срещне Рафаел Надал.

"Това беше добър мач като цяло. Искам да кажа, резултатът за мен не определя самия мач. Мисля, че беше на добро ниво “, каза Димитров. "Той игра много добре, бори се много, много от ключовите точки той спечели добре. За първи път стигнах на полуфинал тук. Просто ще взема много от положителните неща, със сигурност", коментира Димитров пред АФП

Нито един играч, роден през 90-те години, не е спечелил Големия шлем в ерата на "Голямата тройка", но Димитров вярва, че 23-годишният Медведев има всички шансове да сложи край на това.

„Всичко е възможно. Имате шанса да бъдете на финала, така че трябва да вложите всичко в това. Ако Медведев продължава по същия начин, играе по същия начин, мисля, че абсолютно ще победи", добави Григор Димитров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама