България с тежка загуба от Англия на „Уембли“

21:59, 07 сеп 19 / Спорт 25 4090 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Националният отбор по футбол на България загуби от Англия с 0:4 в мач от квалификациите за Евро 2020, игран на легендарния стадион „Уембли“.

Възпитаниците на Красимир Балъков започнаха обнадеждаващо срещата, като отправиха първия точен изстрел към противниковата врата и бяха солидни в защита, но в 24-та груба грешка на българския вратар Пламен Илиев при изнасянето на топката позволи на голмайстора на „Трите лъва“ Хари Кейн да открие резултата. България удържа устрема на домакините до почивката, но след това родните футболисти се пропукаха и нови два гола до 55-та минута.

Първо Кейн реализира дузпа, отсъдена за нарушение на Николай Бодуров срещу Маркъс Рашфорд, след което Кейн асистира на Рахийм Стърлинг за 3:0. В 73-та минута резервата Кристиан Димитров фаулира Кейн в наказателното поле и нападателят на Тотнъм оформи своя хеттрик от бялата точка.

По този начин Англия запази 100-процентовия си актив от началото на евроквалификациите и остава начело на класирането в група А, докато България заема четвърто място с едва две точки от пет мача. В другия мач от групата днес Косово победи Чехия с 2:1 у дома.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама