Протести съпътстваха икономическата реч на Мицотакис (ОБНОВЕНА)

11:37, 08 сеп 19 / Свят 25 2760 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Гръцкият премиер Кирякос Мицотакис представи пред международния панаир в Солун плановете си за развитие на икономиката на страната на фона на националистически и синдикални протести, съобщи БНР.

Под лозунга "Растеж за всички, растеж на всичко" консервативното правителство на Гърция възнамерява да намали данъците върху печалбите, селскостопанския и строителния бизнес, както и ставката върху доходите на по-бедни домакинства. Програмата на Мицотакис предвижда още приватизация на държавните газова и петролна компания, както и парично стимулиране на раждаемостта.

Премиерът Мицотакис: Гърция излиза от кризатa

„Наш основен приоритет, за който сме говорили много пъти, е защитата и укрепването на македонските продукти чрез формиране и международно сертифициране на колективна марка за тях. Ще защитим марката "Македония", истинската Македония, автентичната Македония, и ще я подкрепим с голяма медийна кампания. За продуктите това без съмнение ще показва тяхното качество и произход спрямо всеки конкурент. Конкретният модел също е успешно изпробван за продуктите от Крит и ще даде нов тласък на македонските продукти на задграничните пазари“, заяви Мицотакис.

Пред панаирния град имаше няколко демонстрации. Националисти изразиха отново недоволство заради договора за името на Северна Македония. "Македония е Гърция" и "Предатели", гласяха плакатите. Полицията арестува 33-ма демонстранти. Използван беше и сълзотворен газ срещу друга демонстрация - тази на синдикатите. Част от хората се опитаха да влязат в градчето по време на речта на Мицотакис.  В Солун бяха мобилизирани над 3500 полицаи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама