Родителите на починалия в Албания български боксьор: Получихме документите му от мениджъра му

09:19, 24 сеп 19 25 1737 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Родителите на починалия в Албания български боксьор Борис Станчов са получили неговите документи от мениджъра му Венцислав Георгиев. Това разкриха самите те в студиото на „Тази сутрин”.

Продължава проверката на случая с починалия български боксьор в Албания

„Как ги е взел докумените на сина ми? Как му е взел портфейла? Защо се е прибрал толкова бързо от Албания?”, пита бащата Александър Станчов, според когото не е било възможно треньорът и мениджърът на сина му да не са знаели, че той не е Исус Величков.

Майката и бащата на Борис казват, че са били в неведение, че той се боксира под чуждо име.

Александър Станчов казва, че е разбрал за размяната на самоличност на 21 септември от личния треньор на сина си. 

Вестта за кончината на сина си майката научава от негови приятели, докато е била на работа, а информацията е дошла от друго момче боксьор, което е било на същата боксова гала.

Родителите са категорични, че синът им не е имал никакви здравословни проблеми, не е употребявал наркотици. Двамата изказват съмнения, че нещо може да му е било направено на ринга.

Български боксьор почина по време на мач (ОБНОВЕНА)

Двамата са категорични, че ще търсят отговорност за случилото се от мениджъра и треньора на сина си и "няма да оставят да им се размине".

Предстои родителите да отидат в Албания, където да разпознаят тялото на сина си.

„За мен това си е чисто престъпление – криминална проява, крадене на чужда самоличност и явяване с нея. Това е извършено от починалия боксьор. Тук има няколко въпроса, които сериозно трябва да се разгледат. Те не могат да се коментират в детайли преди да е приключено разследването в Албания”. Това коментира в предаването „Здравей, България” министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Според него трябва да се изясни здравословното състояние на Борис Станчов, както и каква е била причината за смъртта му. „Другият въпрос е кой е бил преглеждан? Исус или другия състезател. Ние ще извършим проверка”, каза спортният министър.

Според Красен Кралев случаят е изключение и такова нещо не се е случвало. Той допълни, че трябва да се види какви са били мотивите за смяната на самоличността. Според него починалият може да е имал някакви проблеми, излизайки извън България преди това. „Трябва да се провери дали има криминално минало. Има много работа, която разследващите трябва да свършат. При всички случаи имаме неприятен прецедент”, коментира той.

 
 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама